Marlies

Marlies Davans studeerde Beeldhouwkunst aan de Sint-Lucashogeschool te Gent en daarna Edelsmeedkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen.

Gedurende deze periode volgde ze ook een cursus zadelmakerij en lederbewerking. Door het leren van deze ambacht creƫerde ze tijdens haar studies meer en meer lederen objecten en juwelen, waardoor de drie studies samenvloeiden.

Sinds 2010 maakt Marlies ook handgenaaide lederen gebruiksvoorwerpen zoals handtassen, laptophoezen, riemen, armbanden,... en heeft ze een atelier in Gent.

Haar ontwerpen zijn typerend door hun eenvoud. Marlies zoekt naar simpele, soms robuuste vormen die door hun afrondingen een zekere elegantie krijgen.

De lederen tassen en hoesjes worden door hun pure vorm bijna objecten. Marlies doet bewust zeer minimale ingrepen bij het bevestigen van sluitsystemen en stikkingen zodat de eenvoud van haar ontwerp allerminst verloren gaat. Ook laat ze het leer in zijn ruwheid bestaan zoals het uit de leerlooierij komt, en stelt ze hier tegenover haar secure afwerking waardoor een evenwichtig geheel ontstaat.

Dank

Speciale dank aan Koen, Wolf, Rudi, Kristof, Jean-Pierre, Resie en Hubert.

01

fotografie: Ruth Terwecoren

02